Zupa tradycyjna, zupa krem.. zupa z wkładką mięsną czy tylko warzywa? a może połączenie tego wszystkiego? Postanowiłam dziś „posprzątać” lodówkę i zupełnie przypadkiem wyszło mi takie cudo! Serio! To jest pyszne! I zajęło mi niecałe 20 minut! to co? Działamy?
Składniki (4 porcje):
- Ser Feta
- 15-20 pomidorków koktajlowych
- Pęczek bazylii
- Marchewka
- ½ cukinii lub 1 mała
- 3-4 ząbki czosnku
- 500 ml bulionu
- Oliwa
- Sól i pieprz
Fetę oraz pokrojone warzywa umieść w garnku. Dodaj posiekaną bazylię, rozgnieciony czosnek, 2-3 łyżki oliwy z oliwek. Całość podsmażaj przez kilka minut, a następnie zalej bulionem, dopraw do smaku u gotuj pod przykryciem 10-15 minut. Następnie zblenduj (nie musi być na gładko) i serwuj z grzankami, pulpecikami, parmezanem lub po prostu z dużą ilością świeżo mielonego pieprzu, płatków chilli i świeżych ziół!
Po więcej smacznych i prostych przepisów zapraszam również na mój profil na Instagramie – foodlajf.pl gdzie w rolce znajdziesz wykonanie tej zupy krok po kroku!
Smacznego!

Zostaw komentarz