Zupa z fetą i warzywami

Zupa z fetą i warzywami

Zupa tradycyjna, zupa krem.. zupa z wkładką mięsną czy tylko warzywa? a może połączenie tego wszystkiego? Postanowiłam dziś “posprzątać” lodówkę i zupełnie przypadkiem wyszło mi takie cudo! Serio! To jest pyszne! I zajęło mi niecałe 20 minut! to co? Działamy?

Składniki (4 porcje):

  • Ser Feta
  • 15-20 pomidorków koktajlowych
  • Pęczek bazylii
  • Marchewka
  • ½ cukinii lub 1 mała
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 500 ml bulionu
  • Oliwa
  • Sól i pieprz 

Fetę oraz pokrojone warzywa umieść w garnku. Dodaj posiekaną bazylię, rozgnieciony czosnek, 2-3 łyżki oliwy z oliwek. Całość podsmażaj przez kilka minut, a następnie zalej bulionem, dopraw do smaku u gotuj pod przykryciem 10-15 minut. Następnie zblenduj (nie musi być na gładko) i serwuj z grzankami, pulpecikami, parmezanem lub po prostu z dużą ilością świeżo mielonego pieprzu, płatków chilli i świeżych ziół!

Po więcej smacznych i prostych przepisów zapraszam również na mój profil na Instagramie – foodlajf.pl  gdzie w rolce znajdziesz wykonanie tej zupy krok po kroku!

Smacznego!

Dodaj komentarz

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *