Spaghetti z kremowym sosem z awokado, z prażonymi na maśle szparagami, orzeszkami pini oraz orzeźwiającym granatem.Pomysł na ten przepis powstał dzięki @jemyzdrowo.eu i ich przepisowi na sos z awokado do makaronu. Składniki na 2 porcje: 1-2 dojrzałe awokado (zależy od rozmiaru)
ząbek czosnku
łyżeczka soku z cytryny
łyżka oliwy z oliwek
łyżka orzeszków pini
sól do smakuWszystkie składniki zblendować na gładko, aż powstanie kremowy sos.
zielone szparagi (kilka sztuk)
łyżka orzeszków pini
łyżka nasion granatu
łyżka masła
sól i pieprz, parmezan Szparagi umyć i pokroić na kawałki. Podsmażyć razem z orzeszkami przez kilka minut na patelni z masłem. W tym czasie ugotować makaron (u mnie mieszany pełnoziarnisty i zwykły)Wymieszać makaron z sosem, dodać szparagi z orzeszkami. Posypać granatem i parmezanem, dodać świeżo mielony pieprz
PETARDA! Smacznego!
