Spaghetti z kremowym sosem z awokado, szparagami, orzeszkami pini oraz orzeźwiającym granatem

Spaghetti z kremowym sosem z awokado, szparagami, orzeszkami pini oraz orzeźwiającym granatem
Spaghetti z kremowym sosem z awokado, z prażonymi na maśle szparagami, orzeszkami pini oraz orzeźwiającym granatem.
Pomysł na ten przepis powstał dzięki @jemyzdrowo.eu i ich przepisowi na sos z awokado do makaronu.
 
Składniki na 2 porcje:
✔️ 1-2 dojrzałe awokado (zależy od rozmiaru)
✔️ ząbek czosnku
✔️ łyżeczka soku z cytryny
✔️ łyżka oliwy z oliwek
✔️ łyżka orzeszków pini
✔️ sól do smaku
Wszystkie składniki zblendować na gładko, aż powstanie kremowy sos.
✔️ zielone szparagi (kilka sztuk)
✔️ łyżka orzeszków pini
✔️ łyżka nasion granatu
✔️ łyżka masła
✔️ sól i pieprz, parmezan
 
Szparagi umyć i pokroić na kawałki. Podsmażyć razem z orzeszkami przez kilka minut na patelni z masłem. W tym czasie ugotować makaron (u mnie mieszany pełnoziarnisty i zwykły)
Wymieszać makaron z sosem, dodać szparagi z orzeszkami. Posypać granatem i parmezanem, dodać świeżo mielony pieprz 👉🏼 PETARDA!
 
Smacznego!
Dodaj komentarz

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *