Kawowe naleśniki z mocno malinowym twarogiem i sezonowymi owocami

Kawowe naleśniki z mocno malinowym twarogiem i sezonowymi owocami
Często mam tak, że nie umiem wybrać jednego zdjęcia, aby opublikować je w social mediach, czy tutaj na blogu.. podoba mi się wiele ujęć, stąd najczęściej jest kilka zdjęć w moich postach.
 
Na śniadanie przychodzę z pomysłem na wypasione kawowe naleśniki z mocno malinowym twarogiem i sezonowymi owocami. To jak? Smażymy?
 
Na 20 mniejszych naleśników potrzeba:
✔️ 4 jajka
✔️ 300 ml mleka roślinnego
✔️ 50 ml bardzo mocnej, ostudzonej kawy (u mnie rozpuszczalna, czekoladowa kawa)
✔️ 150 g mąki pszennej
✔️ 1 łyżka kakao (opcjonalnie)
✔️ 1 łyżeczka proszku do pieczenia
✔️ 30 g cukru wanilinowego lub cynamonowego
✔️ łyżka miękkiego masła
 
Jajka lekko ubić z cukrem, dodać mleko oraz pozostałe składniki. Wszystko dobrze wymieszać do ich połączenia. Smażyć z obu stron do zrumienienia. Ja smażę na suchej patelni, ale techniki są różne.
 
Malinowy twaróg:
✔️ 150 g sera białego śmietankowego
✔️ 150 g świeżych malin
✔️ 1-2 łyżeczki cukru trzcinowego (opcjonalnie)
 
Farsz, w tym przypadku, mieszamy w proporcjach 1:1, maliny można zamienić na truskawki lub jagody.. Owoce z serem najlepiej zblendować, albo dobrze pognieść widelcem. Podawać ze świeżymi owocami i kawałkami czekolady, posypać cukrem pudrem..
To jest po prostu pyszne!
 
Smacznego!
Dodaj komentarz

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *