Omlet z figą, gruszką i gorgonzolą

Omlet z figą, gruszką i gorgonzolą
Dzień dobry!
 
Szok termiczny dzisiaj rano przeżyłam, ale jak mawia klasyk „taki mamy klimat”. Czasem sobie myślę, że lepiej by mi było w cieplejszym klimacie, gdzie cały rok można chodzić w japonkach.. Może kiedyś się przeprowadzę.. na stare lata.. na emeryturę.. 
 
Na rozgrzewkę proponuję  Wam wytrawny omlet z figą, gruszką i gorgonzolą 
Ale to pyszne…
Omlety wolicie na słono czy na słodko?
 
Składniki:
 
2 jajka
figa
kilka plasterków gruszki
kilka kawałków gorgonzoli
sól i pieprz
miód (opcjonalnie)
masło
 
Jajka ubić ze szczyptą soli. Patelnię nagrzać, rozpuścić łyżeczkę masła, wylać jajka. Ułożyć na wierzch pozostałe składniki. Smażyć na średnim ogniu, pod przykryciem przez kilka minut. Można  polać kilkoma kroplami miodu.
 
Smacznego!
Dodaj komentarz

Wyślij komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *