Dzień dobry!
Szok termiczny dzisiaj rano przeżyłam, ale jak mawia klasyk „taki mamy klimat”. Czasem sobie myślę, że lepiej by mi było w cieplejszym klimacie, gdzie cały rok można chodzić w japonkach.. Może kiedyś się przeprowadzę.. na stare lata.. na emeryturę..
Na rozgrzewkę proponuję Wam wytrawny omlet z figą, gruszką i gorgonzolą
Ale to pyszne…
Omlety wolicie na słono czy na słodko?
Składniki:
2 jajka
figa
kilka plasterków gruszki
kilka kawałków gorgonzoli
sól i pieprz
miód (opcjonalnie)
masło
Jajka ubić ze szczyptą soli. Patelnię nagrzać, rozpuścić łyżeczkę masła, wylać jajka. Ułożyć na wierzch pozostałe składniki. Smażyć na średnim ogniu, pod przykryciem przez kilka minut. Można polać kilkoma kroplami miodu.
Smacznego!