Zielona szakszuka

Zielona szakszuka
Zielona szakszuka, czyli śniadanie mistrzów! Nie wiem jak Ty, ale ja zdecydowanie wolę taką wersję szakszuki! Jest pyszna, zdrowa i przywołuje wiosnę! Bo te kolory to magia!
 
Zapraszam na śniadanie! Częstuj się!
 
✔️ bekon lub boczek (w wersji wegetariańskiej pomijamy)
✔️ garść szpinaku
✔️ kilka plasterków zielonego ogórka
✔️ gorgonzola lub inny wyrazisty ser
✔️ szczypiorek lub szalotka
✔️ jajka
✔️ sól i pieprz
Ja wybrałam dziś wersję “mięsną” więc najpierw podsmażyłam boczek na złoty kolor i przełożyłam do miseczki. Na tej samej patelni ułożyłam szpinak, ogórki, ser, szczypiorek i wbiłam dwa jajka. Doprawiłam lekko do smaku solą i pieprzem. Smażyłam na średnim ogniu, pod przykryciem do ścięcia jajek. Zjadłam z chrupiącym bekonem i świeżym szczypiorkiem.
Polecam gorąco!
 
Smacznego !!
Dodaj komentarz

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *