Dzień dobry!
Szaleństwo, istne szaleństwo! Tłumy wyległy do parków, na place zabaw.. normalnie 4 fala zaraz uderzy
Jak żyć?

A żyć trzeba, jeść trzeba i to można w prosty i smaczny sposób 

Polecam Wam przepyszny omlet biszkoptowy z frużeliną z owoców leśnych i serem kozim. To połączenie smaków rozwala system!!!
Frużelina:
Można użyć świeżych, mrożonych lub owoców w zalewie. Owoce wraz z zalewą przelać do rondelka (jeśli świeże to dolać trochę wody) i odparować płyn. Można dodać odrobinę mąki ziemniaczanej i mamy owoce w żelu.
Na 2 omlety biszkoptowe potrzeba:





Białka ubić na sztywno, na koniec dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i przesianą mąkę. Całość delikatnie wymieszać szpatułką. Połowę masy przeleć na patelnię z roztopioną odrobina masła i przykryć pokrywką. Smażyć na średnim ogniu 4 minuty, a następnie zdecydowanym ruchem przełożyć na drugą patelnię lub po prostu odwrócić. Smażyć pod przykryciem kolejne 4 minuty.
Kombinacja słodkiej frużeliny i sera koziego to petarda dla kubków smakowych – gorąco polecam, ja uwielbiam!
Smacznego dnia!

