Faszerowane jajka z awokado

Faszerowane jajka z awokado

Jajka faszerowane to obowiązkowa pozycja na moim wielkanocnym stole! Co roku są klasyki z pieczarkami czy szynką, ale często dodaję do menu kolejny przepis. W tym roku będą to jajka faszerowane pastą z awokado.

  • 4 jajka na twardo
  • dojrzałe awokado
  • 1/2 zielonego ogórka
  • 2-3 ząbki czosnku
  • łyżka posiekanych ziół: bazylia, natka pietruszki
  • łyżka majonezu
  • sól i pieprz, sok z cytryny

Jajka przekroić na połówki i wyjąć żółtka. Przełożyć do miseczki. Dodać awokado, ogórka, zioła, czosnek* i majonez. Następnie zblendować na pastę. Doprawić do smaku.

*czosnek można podpiec w łupinkach przez 10-15 minut. Farsz nabierze innego wymiaru smakowego! 

Polecam również 4 pomysły na oryginalne farsze do jajek:

https://www.foodlajf.pl/faszerowane-jajka-na-4-sposoby/

Smacznego!

Dodaj komentarz

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *