Faszerowane jajka na 4 sposoby

Faszerowane jajka na 4 sposoby

Faszerowane jajka 🐣

Wielkanoc tuż tuż, każdy szuka inspiracji kulinarnych i ja Wam przychodzę z pomocą!
Bez mięsa, bez ryby – tylko jajka i warzywa – co Wy na to?
Ja jestem bardzo na TAK!
 
🐣 Farsz z pieczonej papryki i prażonych orzechów laskowych: 
  • paprykę podpiec w piekarniku, zdjąć skórkę. Zmiksować z żółtkami, prażonymi orzechami laskowymi, dodać majonez, sól i pieprz do smaku
🐣 Farsz z brokuła i fety
  • kilka kwiatów brokułu ugotować na parze, dodać ser feta, żółtka, majonez, sól i pieprz do smaku, zmiksować
🐣 Farsz z żółtego sera i curry
  • żółtka, ser żółty, kurkuma, curry, czosnek, majonez, sól i pieprz do smaku, zmiksować
🐣 Farsz z buraka i prażonych orzechów włoskich
  • ugotowany burak, orzechy włoskie, czosnek, majonez, sól i pieprz do smaku, zmiksować
Sama nie wiem, który farsz najbardziej mi smakuje .. każdy jest inny, nieoczywisty i zaskakujący smakiem… Zawsze były u mnie jajka z pieczarkami, awokado czy szynką .. czas przełamać trochę tradycję i wprowadzić nowe, pyszne smaki!
Jakie jajka u Was na stole będą w tym roku ??
 
Smacznego!
Dodaj komentarz

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *