Dzień dobry w piątek 

Śpiew ptaków, żaby i świerszcze.. kawa na tarasie.. chill.. zupełnie inna rzeczywistość… jak mi dobrze..
Śniadanie na słodko, wjeżdża pieczony naleśnik z truskawkami i pachnącym melonem miodowym..
Kto jeszcze nie robił – bardzo proszę nadrabiać zaległości, bo takie śniadanie to najlepszy początek dnia!
Piekarnik nagrzać razem z patelnią lub naczyniem żaroodpornym (około 23 cm) do 240°C
W tym czasie przygotować ciasto (ilość na 2 porcje):





Mąkę przesiać do miski, dodać pozostałe składniki i wymieszać rózgą na gładką masę. Odstawić na 10 minut.

Masło wrzucić na rozgrzaną patelnię (bardzo uważać, żeby się nie oparzyć) i wylać ciasto naleśnikowe. Piec w 240°C około 15-18 minut.
Truskawki i melona drobno pokroić, dodać posiekaną
miętę, skropić sokiem z
limonki. Wymieszać i odstawić, aby smaki się przegryzły..


Naleśnika podawać z cukrem pudrem i przygotowanymi owocami 

A ty? Lubisz? Robisz takie śniadania?
Smacznego dnia!


