Dzień dobry! Nie wiem czy wiecie, ale dziś jest Dzień Przytulania Korzystajmy do woli, dotyk i bliskość jest bardzo ważna w życiu! Okazujmy najbliższym miłość, przyjaźń, wsparcie .. przytulajmy się!! Wczoraj, razem z moją córeczką, Marianką, zrobiłyśmy placuszki z serka wiejskiego. Są obłędnie pyszne i banalnie proste do zrobienia. Jako dodatek proponuję najlepszą konfiturę domową: Rabarbar, truskawki, sok z cytryny i cukier żelujący 2:1 Diamant – Słodkie ŁączyTeraz jest idealny czas na to, aby zamknąć w słoiczku smak, zapach lata.. domowe konfitury, dżemy, przetwory.. Łapcie ten banalnie prosty przepis, a nie pożałujecie! Moja rodzina zajada się konfiturami i dżemami, które powstają w mojej kuchni z sezonowych owoców, z dodatkiem cukrów żelujących Diament. Na około 1500 ml (5-6 słoików) konfitury potrzeba: 300 g rabarbaru 700 g truskawek sok z połowy cytryny 500 g cukru żelującego 2:1 Diamant – Słodkie Łączy Owoce umyć, pokroić lub rozdrobnić, zasypać cukrem w garnku (ostrzegam, że będzie słodko – można użyć Konfitur-fix od Diamant – Słodkie Łączy i wtedy sami regulujecie poziom słodkości) Owoce zagotować, mieszać cały czas i gotować przez 3 minuty. Od razu przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić i postawić do góry nogami – albo użyć słoików „twist-off”.Po otwarciu trzymać w lodówce, konfitura jest bez konserwantów! #ambasadordiamant #slodkielaczy #zelovestory #zelovelato Placuszki z serka wiejskiego (12 sztuk) 2 serki wiejskie 4 jajka szklanka mąki pszennej (ryżowa, orkiszowa, kukurydziana też ok) 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier wanilinowy szczypta soli 2-4 łyżki mleka jeśli ciasto wyda się za gęste. Jajka z cukrem ubić rózgą. Dodać pozostałe składniki i wymieszać do połączenia.Smażyć na średnim ogniu, z obu stron po kilka minut. Zanim przekręci się na drugą stronę ciasto powinno być już lekko ścięte, aby się nie rozlało. Placuszki + domowa konfitura to smak nieba!Smacznego!