Pulpety z pieczonego łososia i świeża sałatka. Kilka składników i uczta jak z najlepszej knajpy. A nie trzeba z domu wychodzić i można zachwycić rodzinę takim posiłkiem. To co? Gotujemy? Na około 10-12 pulpecików potrzebujesz: opakowanie PIECZONEGO ŁOSOSIA z kolorowym pieprzem @fjordfiskursson
5-6 łyżek ugotowanej na sypko kaszy jęczmiennej
1 jajko
1 łyżka bułki tartej
mała cebula lub 1/2
2 ząbki czosnku
1/2 papryki
natka pietruszki, świeży lubczyk (opcjonalnie)
sól i pieprz
olej rzepakowy do smażenia Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu.Cebulę, czosnek i paprykę drobno posiekać i podsmażyć na łyżce oleju. Doprawić. Na koniec dodać łyżkę posiekanej natki pietruszki i lubczyku. Wymieszać i ostudzić. W misce rozdrobnić palcami PIECZONEGO ŁOSOSIA z kolorowym pieprzem @fjordfiskurssonDodać kaszę, jajko, bułkę tartą i zawartość patelni. Wymieszać do połączenia i uformować małe pulpeciki. Można dodatkowo obtoczyć w bułce tartej. Smażyć do zrumienienia z każdej strony.Podawać z ulubionymi dodatkami, można zrobić sos śmietanowy lub tak, jak u mnie z prostą, świeżą sałatką. Smacznego!
