Pulpety z pieczonego łososia

Pulpety z pieczonego łososia
Pulpety z pieczonego łososia i świeża sałatka. Kilka składników i uczta jak z najlepszej knajpy. A nie trzeba z domu wychodzić i można zachwycić rodzinę takim posiłkiem. To co? Gotujemy?
 
Na około 10-12 pulpecików potrzebujesz:
✔️ opakowanie PIECZONEGO ŁOSOSIA z kolorowym pieprzem @fjordfiskursson 
✔️ 5-6 łyżek ugotowanej na sypko kaszy jęczmiennej
✔️ 1 jajko
✔️ 1 łyżka bułki tartej
✔️ mała cebula lub 1/2
✔️ 2 ząbki czosnku
✔️ 1/2 papryki
✔️ natka pietruszki, świeży lubczyk (opcjonalnie)
✔️ sól i pieprz
✔️ olej rzepakowy do smażenia
 
Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Cebulę, czosnek i paprykę drobno posiekać i podsmażyć na łyżce oleju. Doprawić. Na koniec dodać łyżkę posiekanej natki pietruszki i lubczyku. Wymieszać i ostudzić. W misce rozdrobnić palcami PIECZONEGO ŁOSOSIA z kolorowym pieprzem @fjordfiskursson
Dodać kaszę, jajko, bułkę tartą i zawartość patelni. Wymieszać do połączenia i uformować małe pulpeciki. Można dodatkowo obtoczyć w bułce tartej. Smażyć do zrumienienia z każdej strony.
Podawać z ulubionymi dodatkami, można zrobić sos śmietanowy lub tak, jak u mnie z prostą, świeżą sałatką.
 
Smacznego!
Dodaj komentarz

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *