Moje i Wasze historie kulinarne #foodlajfstory krążą zazwyczaj wokół tematu związanego z niewyrzucaniem i niemarnowaniem jedzenia, tworzeniu dla niego nowej opowieści ..
Ta sałatka, nieskomplikowana, lecz pełna smaków – wyszła taka dobra, że muszę się z Wami podzielić przepisem – zjedliśmy wszystko w 5 minut.
Składniki na 3-4 porcje:
1,5 szklanki ugotowanego makaronu Orzo (makaron w kształcie ryżu, ale może być też inny)
2 ogórki kiszone
1/2 dużej cebuli
1/2 puszki kukurydzy
Puszka tuńczyka w oliwie z oliwek, bądź w oleju słonecznikowym)
Duża garść szpinaku baby
Sól i pieprz
2 łyżki majonezu
Ogórki i cebulę pokroić w kostkę/ drobną kostkę, szpinak posiekać, połączyć z resztą składników. Wymieszać, doprawić do smaku, schłodzić. Idealna na kolację, śniadanie lub lunch do pracy . Gorąco polecam.
Smacznego!
