Pomidory faszerowane z fetą, ziołami i kaszą kuskus

Pomidory faszerowane z fetą, ziołami i kaszą kuskus
Pomidory.. Czy jest tu ktoś kto ich nie lubi? Ja uwielbiam i dlatego w mojej kuchni zawsze są. Jemy je codziennie, jako dodatek, ale też często jako danie główne.
 
Dziś właśnie przygotowałam dla Was pyszną, zdrową, ale też bardzo prostą i szybką propozycję. Inspiracją był przepis, który znalazłam na stronie Ani Starmach.
 
Składniki:
✔️ 3 duże pomidory malinowe
✔️ garść listków bazylii
✔️ garść natki pietruszki
✔️ garść rukoli
✔️ ząbek czosnku
✔️ pół kostki sera feta
✔️ pół szklanki kaszy kuskus
✔️ oliwa z oliwek
✔️ sól i pieprz
 
Pomidory umyć, odciąć od góry i wydrążyć miąższ łyżką. Przełożyć go do blendera i zmiksować z ziołami i czosnkiem. Doprawić do smaku. Masę pomidorową podgrzać w rondelku i zalać gorącą kaszę kuskus. Przykryć i zostawić na 5 minut. Następnie dodać kawałki fety, wymieszać i nafaszerować pomidory. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać oliwą i zapiekać 15-20 minut.
Jeść na ciepło lub na zimno.
 
Smacznego!
Dodaj komentarz

Wyślij komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *