Jaglanka z masłem orzechowym

Jaglanka z masłem orzechowym

U nas dzień zaczął się od tańca, muzyka rozbrzmiewa w domu, jest wesoło i humor od razu +10 Z resztą muzyka towarzyszy mi przez cały dzień, nie wyobrażam sobie życia bez dobrej nuty.. a jak u was? Bez czego nie wyobrażacie sobie dnia?? 

Śniadanko znowu na słodko – w weekendy jakoś tak wychodzi..

Lubicie kaszę jaglaną? U mnie 4 na 5 osób w domu lubi, tylko najstarsza córka nie przepada – ale nie każdy musi przecież jadać wszystko, prawda?

Na 5-7 porcji potrzeba:
✔️ 1 szklanka kaszy jaglanej @biolavit
✔️ 3 szklanki mleka roślinnego lub zwykłego (u mnie owsiane)
✔️ 2-3 łyżki miodu
✔️ 2 łyżki masła orzechowego
✔️ owoce, orzechy

Kaszę dokładnie wypłukać w zimnej wodzie i dobrze przelać wrzątkiem – unikamy w ten sposób goryczki, którą w sobie ma. Gorąco polecam zakup dobrej jakościowo kaszy, ja uwielbiam produkty marki Biolavit https://biolavit.com/

Następnie kaszę zalać mlekiem i gotować na średnim ogniu do wchłonięcia płynu, miękkości i gęstości, jaką lubimy. Pod koniec gotowania dodać miód i masło orzechowe, wymieszać.
Podawać z ulubionymi orzechami, owocami… To jest pyszne, obiecuję!

Smacznego!

Dodaj komentarz

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *