Ryba po grecku, inaczej!

Ryba po grecku, inaczej!

Ryba po grecku pojawia się na moim stole, nie tylko w święta, ale często również w ciągu roku. Bardzo lubię, a jeśli mogę ją przygotować w 15 minut, to już w ogóle długo nie muszę się zastanawiać!

Przepis jest banalnie prosty i szybki w wykonaniu- szczególnie kiedy omija nas smażenie czy pieczenie ryby Ja wybieram PIECZONĄ MAKRELĘ
Fjord Fiskursson która jest idealnie doprawiona i gotowa do spożycia – zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Wystarczy zrobić do niej garnisz (2 porcje)
 
✔️ 3 średnie marchewki
✔️ pietruszka
✔️ 1/4 selera
✔️ cebula
✔️ 2-3 ząbki czosnku
✔️ 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
✔️ sól i pieprz
✔️ olej rzepakowy do smażenia
 
Na oleju podsmażyć cebulkę z czosnkiem, doprawić. Jak się zeszkli dodać starte na dużych oczkach pozostałe warzywa. Chwilę razem przesmażyć i podlać wodą, przykryć i ma się dusić kilka minut. Następnie dodać przecier pomidorowy, doprawić jeśli trzeba, przykryć i wyłączyć ogień. Smaki powinny się „przegryźć”. Na koniec wjeżdża ONA 😍 królowa PIECZONA MAKRELA @fjordfiskursson
Można porwać na kawałki i wmieszać do warzyw, lub ułożyć na wierzch – pełna dowolność! Rybę po grecku można jeść na zimno i na ciepło!
 
Smacznego!
Dodaj komentarz

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *