Często mam tak, że nie umiem wybrać jednego zdjęcia, aby opublikować je w social mediach, czy tutaj na blogu.. podoba mi się wiele ujęć, stąd najczęściej jest kilka zdjęć w moich postach. Na śniadanie przychodzę z pomysłem na wypasione kawowe naleśniki z mocno malinowym twarogiem i sezonowymi owocami. To jak? Smażymy? Na 20 mniejszych naleśników potrzeba: 4 jajka 300 ml mleka roślinnego 50 ml bardzo mocnej, ostudzonej kawy (u mnie rozpuszczalna, czekoladowa kawa) 150 g mąki pszennej 1 łyżka kakao (opcjonalnie) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 30 g cukru wanilinowego lub cynamonowego łyżka miękkiego masła Jajka lekko ubić z cukrem, dodać mleko oraz pozostałe składniki. Wszystko dobrze wymieszać do ich połączenia. Smażyć z obu stron do zrumienienia. Ja smażę na suchej patelni, ale techniki są różne. Malinowy twaróg: 150 g sera białego śmietankowego 150 g świeżych malin 1-2 łyżeczki cukru trzcinowego (opcjonalnie) Farsz, w tym przypadku, mieszamy w proporcjach 1:1, maliny można zamienić na truskawki lub jagody.. Owoce z serem najlepiej zblendować, albo dobrze pognieść widelcem. Podawać ze świeżymi owocami i kawałkami czekolady, posypać cukrem pudrem..To jest po prostu pyszne! Smacznego!