Moja historia Food Lajf

Ucz się gotować, a więc próbuj nowych przepisów, wyciągaj wnioski z własnych błędów,
bądź nieustraszona i przede wszystkim miej z tego zabawę!

Julia Child

Od dłuższego czasu zastanawiałam się nad tym, co sprawia mi radość w życiu i daje poczucie spełnienia. Mam wspaniałą rodzinę i dobre życie, ale zawodowo stałam w miejscu. Długie lata pracy w korporacji wypaliły mnie od wewnątrz.

Od zawsze lubiłam pisać. Pisałam wiersze, opowiadania, felietony, napisałam książkę, którą trzymam „w szufladzie”. Przez wiele lat prowadziłam bloga parentingowego, były teksty do czasopism, miesięczników dla rodziców.

Wreszcie odeszłam z korpo, miałam napisać kolejną książkę, rozwijać się jako autor i felietonista. Ale… przyszedł covid i pokrzyżował moje plany. Musiałam nacisnąć przycisk „pauza” i stworzyć swój świat na „tu i teraz”.

Wtedy powstało Food Lajf. I wiem, że zostanie już ze mną na zawsze.

W mojej kuchni panują zasady:

  • Nie marnuję jedzenia, czyli „nie wyrzucaj– wykorzystaj”
  • Nie liczę kalorii, ale jemy zdrowo
  • Przepisy są proste i smaczne, zawsze z dostępnych produktów
  • Posiłki razem przy stole

 

O mnie

Mam na imię Asia.
Nie jestem dyplomowanym kucharzem.
Jestem politologiem.
Gotuję całe swoje dorosłe życie - ale dopiero teraz wiem, że odnalazłam swoje miejsce na ziemi. Jest we mnie radość, spełnienie i czuję nieograniczone możliwości. Moją wielką pasją stało się, nie tylko samo przygotowywanie potraw, ale również ich fotografowanie. Myślę, że fotografia kulinarna będzie kolejnym etapem mojej podróży.
Gotuję prosto i smacznie, z produktów dostępnych dla każdego. Przepisy są mojego autorstwa, jeśli inspirację czerpię z innego źródła – zawsze je podaję.
Prywatnie jestem żoną i mamą trzech wspaniałych córek – najlepszych krytyków kulinarnych, jakich można sobie wymarzyć. Mamy małego psa, mieszkamy w Warszawie
To co? Gotujemy razem?